Színek jelentései

Kultúránként lehetnek eltérések a színek jelentéseinek, azonban hazánkban általánosan elfogadottak az alábbiakban olvasható gondolatok.

Sárga

A nap univerzális szimbóluma, amit javarészt a boldogsággal, örömmel és az gazdagsággal társítunk. Állítólag élesíti gondolkodásunkat és javítani tudja a memóriát, ezért használják gyakran dolgozószobákban.

Piros

Szerelmet és szenvedélyt,  hatalmat és erőt szimbolizálja. Kísértelek alapján dühöt és félelmet is kiválthat, így érdemes átgondolni otthonunkban való túlzott használatát. Tudja fokozza az étvágyat, és a figyelmünket is rögtön felkelti, ezért gyakran használják hirdetésekben, éttermekben.

Kék

A hűség, béke és igazságosság érzetét keltik. A kék szín következtében kevesebbet pislogunk. és testünk megnyugszik. Ennek következtében olvasás mellé, gondolkodáshoz egy megfelelő légkört hozhat létre.

Zöld

Jellemzően a természetet jelképezi. Az előbbi színekhez hasonlóan ez is az alapszínek egyike. Számtalan jelentést tulajdonítanak neki, mint például a fiatalság, egészség, fejlődés vagy akár az egyensúly és krativitás.

A számfestő készletek megválasztásánál is szempont lehet, hogy az egyénileg elkészített festményeken milyen színek kombinációja figyelhető meg.
A megfelelő kép kiválasztásához az alábbi link nyújt segítséget: https://fesdmegmagad.hu/collections/felkapott-termekek


Régebbi bejegyzés